www.gencalevilerharekati.eu / E-mail: yola_durus@yahoo.de
_______________________________________________________________________________________________________________________________
ONLAR İNSANLIĞIN EN SOYLU DAMARIYDI!
“Sen bakma havanın durgunluğuna
Derya dediğin uyur uyur uyanır…”
Şeyh Bedrettin Destanı
Nazım Hikmet
Deniz’i , Hüseyin’i, Yusuf’u idam eden zalimler, bu idamlarla insanlığın en soylu damarını kurutabileceklerini düşündüler. Baba İshak‘ın, Şeyh Bedrettin’in, Pir Sultan Abdal’ın ve daha nice önderimizin idam edilmelerinin nedeni de buydu.
“Kadılar müftüler fetva yazarsa
İşte kemend işte boynum asarsa
İşte hançer işte kellem keserse
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan…”
Pir Sultan Abdal
Kerbela katliamıyla başlatılar bu kanlı süreci. Pirlerin Pirinin başını kestiren zalim Yezid’in izinden yürüyerek sonuç almak istediler. Fakat başaramadılar. Çünkü Pir Sultanları ne idam ederek ne de kanlı katliamlarla tüketip yok edemediler.” Ben Musayım sen Firavun / ikrarsız şeytan-ı lain / üçüncü ölmem bu hain /Pir Sultan ölür dirilir.” Diyen halkımız yarattığı yeni Pir Sultanlarla zalimlere karşi mücadele etmeye devam etti.
HİÇBİR ZALİM GÜÇ PİR SULTANLARI HALKIMIZIN YÜREĞİNDEN SÖKÜP
ATAMAZ! “
Kolladığım can değil, inanctır. Ben, zalimlerle birlikte varlık içinde yaşamayı alçaklık, zalime karşı gelerek bulacağım ölümü ise yücelik sayarım…” diyen ve bu sözlerinin er olan Pirlerin Piri Şah Hüseyin’in hangi zalim güç halkın yüreğinden söküp atabilir? Bunun mümkün olmadığını yaşayarak görüyoruz.
Aynı şey Denizler içinde geçerlidir. Çünkü onlarda halk için savaşıp inancları uğruna şehitlik serbetini yiğitce içtiler. Zalimlere karşı yürütülen mücadelenin yeni ve örnek önderleri oldular. Pirimiz Pir Sultan Abdal‘ın “Gelin canlar bir olalım / Münkire kılıç çalalım…” cağrısını karşılıksız bırakmadılar. Pirin bu çağrısına ses verdiler. Deniz olup, Hüseyin olup, Yusuf olup çağın zalimlerine karşı mücadele ettiler. İdam sehpasındaki Pir Sultanca duruşlarıyla yolumuza yoldaş oldular!
Halkımız yolumuza yoldaş olan bu devrimci canlarımızı kutsal bir sevgiyle bağrına basıp sahiplendi. Onur ve gurur duyarak çocuklarının adını Deniz , Hüseyin , Yusuf koydu. Faşizme karşı yürütlen mücadeleye aktif ve kitlesel olarak katıldı. Denizlerin mücadelesini kendi mücadelesi olarak gördü. Bunun bedeli vardı. Bunu biliyordu. Bedel ödedi ama Dinizleri sahiplemekten asla vazgeçmedi. Alevilikle bağdaşan bir dirençle faşizmin karşısına Deniz olup çıktı!
Mare Nostrum
“Bizim Deniz”
En uzen koşuysa elbet Türkiye’de Devrim
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak
En hızlısıydı hepimizin
En önce göğüsledi ipi…
Acıyorsam sana anam avradım olsun
Ama aşk olsun sana çocuk. AŞK olsun!
İnsanlığı en soylu damarı olan Denizler yolumuzu aydınlatmaya devam ediyorlar. Bu erdemli devrimcileri özgürlük mücadelemizde yaşatacağız!
YOLUMUZ PİR SULTANLARIN YOLUDUR!
GAH
GENÇ ALEVİLER HAREKETİ