Türk Yürüyüsü

Türk Yürüyüsü

Mesajgönderen Munzur Cayan » 24 Haz 2009, 08:23

ADEMle Havanin zenci oldugu dogrumudur dersiniz? Irkcilara kötü haber ama,yapilan genetik arastirmalar insanlarin Afrikada ortaya ciktigini,oradanda bütün dünyaya yayildigini gösteriyor! Hz. Isanin zenci oldugunu söyleyenler var.

Ya Hitlerin yahudi kökenli oldugu iddalari. Hic sasmazdim dogrusu. Isvicrede Genia sirketinin yaptigi DNA arastirmasina göre Almanlarin yüzde 10 u Yahudi kökenli imis! Ve safkan Germen Irkindan gelen Almanlarin orani ise yüzde 25 ten ibaretmis.

Bu hesaba göre Hitlerin yapmaya calistigi gibi safkan olmayan Almanlarin toptan temizleyebilseler,nufusun dörtte ücünü firinlarda yakmalari gerekecekmis.

DNA arastirmasinin hicte sasirtici olmayan sonuclarina göre Türkler 8 etnik kökenden olusuyormus:

Türk,Berberi, Helenlik, Cermen, Slav, Arap, Yahudi, ve Iliryali! Bizimkisi, Avrupanin en karmasik etnik yapisiymis!

DNA arastirmasi yapmadan da bu sonucu kestirmek mümkündür aslinda. Afrika nin, Asya nin, Avrupa nin kesistigi noktada bulunan Anadolu tarih boyunca akinlara, istilalara ugradi,her gelip gecen bir miktar tohum atip öyle yoluna devam etti.

Irkci,kafatasci,asiri milliyetci okurlarim varsa kalplerini kirmak istemem ama,"Türk" dedigimiz ulus bu farkli kavimlerden artakalanlarin toplamidir.

Bunu anlamak icin genetik arastirma yapmaya gerek varmidir? Sokaga cikin,kalabalik bir caddede durup gelip gecenlere bakin: Herkes ne kadar birbirinden farklidir: Sarisini, esmeri, uzunu, kisasi, basik burunlusu,sivri kafalisi ...........

Bu; muhtesem bir MOSAIKTIR! Biliyorum, Alpaslan Türkes bu lafa cok kizip " ne mozayigi lan " diye kükremisti bir gün.

Safkan Türk irki pesinde kosturanlar kizacaktir ama,gercekler ortada.

Kürtleri özümsemek istemiyenlerin tezini bilirsiniz: " Aslinda Kürt diye bir etnik küme yoktur, onlar dag Türküdür " derler, " Türklerin karda gacir gucur edenine " Kürt " denir! "

Iyi de Kürtler aslinda Türk ise,sekiz etnik kümenin kaynasmasinda olusan Türkleri nasil belirliyecegiz? " Ova Kürdü " olarakmi?

" Ne yani,simdi sen Türklerin varligini inkar mi ediyorsun " diye bana kizanlar olacaktir.

Yanlis anlasilmak istemem.

Elbette Türklerin varligini inkar ettigim falan yok . Bütün söyledigim DNA arastirmalarinin da gösterdigi gibi, Türk olani Türk olmayanlari ayiran ortak biyolojik özellikler yok Fakat " Türk olani" " Türk olmayandan " ayiracak ortak ve özgül kültürel özellikler var. Bir ulus,millet olmak icin bu yeter de artar bile.

Ögrencilik yillarimda Los Angeles in ara sokaklarindan birinde dolasirken arkamda bir ses geldi:

" Hey Türk ! "

Döndün baktim,otomobilin icinde oturmus kazak satan genc bir adam. Yanina gittim, " Biz tanisiyor muyuz? " dedim.

" Hayir,sizi ilk kez gördüm " dedi.

" Peki Türk oldugumu nereden anladiniz? "

" Yürüyüsünüzden! "

Bu makale Radikal Gazetesi Yazari Sayin Türker Alkan a aittir. Keyifle okuyup takip ettigim bu yazarin bu yazisini ilgi duyan herkesle paylasmayi dogru buldum.

Munzur Cayan
Munzur Cayan

Dön GAH Forum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir